De Kist in Rilland aangepakt

Donderdag, 23 Juli 2015

 

Tijdens de bouwwerkzaamheden van ‘De nieuwe Vliedberg’ in Rilland wordt ook het nabij gelegen jeugdhonk ‘De Kist’ volledig verbouwd. Aannemersbedrijf Van der Poel startte in juni met de sloopwerkzaamheden van de bestaande units van De Kist, die plaats gaan maken voor een nieuw gebouw. Vanaf donderdag 23 juli a.s. voert een aantal medewerkers van R&B Wonen werkzaamheden uit aan de nieuwbouw van De Kist. Hierbij worden zoveel mogelijk biobased materialen gebruikt. Als vervolg op de ervaringen die R&B Wonen eerder opdeed in Kruiningen.

De medewerkers van R&B Wonen kiezen er bewust voor om gedeeltelijk in eigen tijd, bijvoorbeeld in de weekenden, aan de slag te gaan met De Kist. Zo kunnen ze, naast hun werkzaamheden bij R&B Wonen, op een andere wijze een bijdrage leveren aan de maatschappij. De buitenzijde van De Kist is nog voor de bouwvakantie gereed, zodat deze direct kan worden ingezet voor de Kindervakantieweek in Rilland. Naast jeugdinitiatieven wordt De Kist tevens een toonzaal van biobased toepassingen, waar R&B Wonen voorlichting kan geven over de gebruikte materialen.

Vanaf september gaan de werkzaamheden voor de binnenzijde van start. R&B Wonen gaat dit faciliteren en zoekt nog vrijwilligers uit Rilland die vanaf september een steentje willen bijdragen aan de werkzaamheden van De Kist. Aanmelden kan bij Jankees Hoogesteger via jhoogesteger@renbwonen.nl.

Overig nieuws

Nieuws Archief