Dorpsplein en Curaviewoningen...

Donderdag, 19 Mei 2016

 

 opening

Gemeente Borsele en R&B Wonen openen op donderdag 19 mei a.s. op officiële wijze het nieuwe dorpsplein en de aangelegen Curaviewoningen in Kwadendamme. De openingshandeling wordt uitgevoerd door Peter Bevers van R&B Wonen en wethouder Schenk van Gemeente Borsele.

 

Om het hart van Kwadendamme te versterken heeft gemeente Borsele een ontmoetings- en evenementenruimte gerealiseerd in de vorm van een nieuw dorpsplein. De wanden van het plein worden gevormd door de bestaande en nieuwe bebouwing, waaronder het café en de nieuwe Curaviewoningen. De bestaande vijver is geïntegreerd in het plan.

 

De tien verouderde seniorenwoningen aan de Witte Dam en Rozenstraat zijn eind 2013 gesloopt. In samenwerking met architectenbureau Grosfeld van der Velde en Gemeente Borsele heeft R&B Wonen een plan ontwikkeld voor acht Curaviewoningen. Het bijzondere aan de Curaviewoningen – dat staat voor ‘zorg voor leven’- is dat deze door de aannemer VOF Peters van der Poel geheel in de fabriek van onderaannemer Casco Totaal in Terneuzen zijn gerealiseerd, inclusief alle binnenafwerkingen. Hierdoor konden de woningen op 23 februari jl. in één dag worden geplaatst en vervolgens al binnen enkele weken worden opgeleverd. R&B Wonen is voornemens om de komende jaren diverse Curaviewoningen te gaan plaatsen in verschillende kernen in Reimerswaal en Borsele.

 

Aansluitend aan de officiële openingshandeling vindt een ballonnenwedstrijd plaats voor alle kinderen uit Kwadendamme en krijgen alle inwoners van Kwadendamme de gelegenheid om het dorpsplein en een Curaviewoning te bezichtigen. De dag wordt feestelijk afgesloten met een dorpsbarbecue.

 

 

Overig nieuws

Nieuws Archief