Eerste zonnepanelen op 15...

Donderdag, 11 September 2014

R&B Wonen wil graag samen met haar huurders voor een beter milieu zorgen. In juli deed woningcorporatie R&B Wonen een deel van haar huurders een aanbod om een pakket van 6 zonnepanelen te laten installeren op het dak van hun huurwoning. Deze actie leverde veel aanmeldingen op. Op maandag 15 september worden de eerste zonnepanelen geplaatst in de Lijsterhof in Heinkenszand.

De komende vier jaar ontvangen alle huurders van R&B Wonen het aanbod om zonnepanelen op hun woning te laten installeren. Een pakket van zes zonnepanelen met een opbrengst van ca. 1400 kWh per jaar levert de huurder een besparing op de energierekening op van ongeveer € 25,- per maand. Hiervoor vraagt R&B Wonen een maandelijkse vergoeding van € 12,50. De huurders worden gefaseerd – per kern – aangeschreven, omdat R&B Wonen niet alle zonnepanelen ineens kan installeren.

De zonnepanelen werden gezamenlijk ingekocht met een aantal Zeeuwse woningcorporaties (samenwerking Zuid-West samen), om kostenvoordeel voor de huurders te behalen.  R&B Wonen is bewust bezig met het verduurzamen van haar woningbezit. Via innovatie wil de corporatie de prijs-/ kwaliteitverhouding van de huurwoningen verbeteren. Zo wordt gewerkt aan het verhogen van de energielabels van de huurwoningen, bijvoorbeeld door het plaatsen van de zonnepanelen.

Overig nieuws

Nieuws Archief