Officiele eerste steen CO2...

Dinsdag, 10 Januari 2012

De bouwwerkzaamheden van de CO2 neutrale woningen aan de Kruizemuntstraat in Heinkenszand verlopen voorspoedig. Op dinsdag 17 januari wordt de eerste steen gelegd voor het duurzame nieuwbouwproject. Wethouder Conny Miermans verricht deze officiële handeling. Tevens wordt op deze feestelijke dag het hoogste punt van het project gevierd.

Na een traject van voorbereiding is in september 2011 de bouw van deze duurzame straat in Heinkenszand van start gegaan. Het nieuwbouwproject aan de Kruizemuntstraat biedt acht starterswoningen en acht eengezinswoningen. De woningen zijn bestemd voor de koopsector. Een deel van de woningen kan tevens gehuurd worden van R&B Wonen, de keuze hiervan ligt bij de huurder of koper. De huurprijzen vallen onder de huurtoeslaggrens. De energiezuinige toepassingen zijn kenmerkend voor dit project. De buitenmuren en daken van de woningen zijn extra geïsoleerd, waardoor de warmte langer vastgehouden wordt. Zo worden standaard zonnepanelen aangebracht, een zonnecollector op het dak geplaatst en warmte-terug-win-installatie toegepast. Deze maatregelen moeten leiden tot lage woonlasten.

Het project is een ontwerp van Architecten Alliantie te Goes en wordt gebouwd door Heijmans Bouw Zeeland. Naar verwachting worden de woningen rond de bouwvakantie van 2012 opgeleverd.

co2 leggen 1e steen

Overig nieuws

Nieuws Archief