R&B Wonen renoveert huurwoning...

Donderdag, 15 Mei 2014


R&B Wonen renoveert huurwoning met biobased materialen

Deze week stelt R&B Wonen de met biobased materialen gerenoveerde woning aan de Henri Dunantstraat 38 in Kruiningen open voor het publiek. Op vrijdag 16 mei a.s. krijgen geïnteresseerden tijdens een rondleiding in de woning uitleg over het renovatieproces en de daarvoor gebruikte biobased materialen.

 De renovatie van de huurwoning in Kruiningen ziet R&B Wonen als een proefproject. Nog niet eerder werd een bestaande huurwoning met uitsluitend natuurlijke bouwmaterialen gerenoveerd. Dit houdt in: het toepassen van hernieuwbare bouwmaterialen zoals schelpen, vlaswol, leemstuc, houtwolplaten, cellulose, natuurverf en houtskeletbouw. Het is een demonstratieproject om bouwbedrijven, woningbouwverenigingen en consumenten kennis te laten maken met de mogelijkheden van biobased materiaal in de bouw. Meer informatie over het project is te vinden op de voor duurzame projecten ontwikkelde website: www.renbduurzaamwonen.nl. Het project is financieel ondersteund door Provincie Zeeland.

 

Met ingang van juni kan een nieuwe bewoner deze bijzondere huurwoning betrekken. Er is onder woningzoekenden een grote belangstelling voor de woning gebleken. De toewijzing van de woning vindt de komende weken plaats. Op vrijdag 16 mei 2014 tussen 10u en 12u stelt R&B Wonen de woning open voor bezichtiging. Medewerkers zijn in de woning aanwezig om uitleg te geven over de toegepaste biobased materialen, het traject van onderhoud en het beantwoorden van vragen. Aanmelden hiervoor is niet nodig, u bent van harte welkom.

Overig nieuws

Nieuws Archief