Start verkoop CO2 neutrale...

Dinsdag, 18 Oktober 2011

Op 20 oktober a.s. geeft R&B Wonen het startsein aan de verkoop van zestien CO2 neutrale woningen in Heinkenszand. Dit gebeurt tijdens een informatieavond in De Stenge, die door R&B Wonen en Marsaki georganiseerd wordt. Op 12 september van dit jaar gaf R&B Wonen het startsein aan de bouw van de nieuwe energiezuinige woningen, gelegen in de wijk ‘Over de Dijk’ in Heinkenszand. Het project bestaat uit stijlvolle, energiezuinige starters- en eengezinswoningen.

Het nieuwbouwproject aan de Kruizemuntstraat biedt acht starterswoningen en acht eengezinswoningen. De woningen zijn bestemd voor de koopsector. Een deel van de woningen kan tevens gehuurd worden van R&B Wonen, de keuze hiervan ligt bij de huurder of koper. De huurprijzen vallen onder de huurtoeslaggrens. De energiezuinige toepassingen zijn kenmerkend voor dit project. De buitenmuren en daken van de woningen zijn extra geïsoleerd, waardoor de warmte langer vastgehouden wordt. Zo worden standaard zonnepanelen aangebracht, een zonnecollector op het dak geplaatst en warmte-terug-win-installatie toegepast. Deze maatregelen moeten leiden tot lage woonlasten.

Tijdens de informatieavond op 20 oktober a.s. in De Stenge wordt het project gepresenteerd aan belangstellenden. Daarnaast geeft Marsaki uitleg over de energiezuinige toepassingen in de woningen. Tevens vindt de brochure uitgifte plaats, waarmee de verkoop van de woningen van start gaat.

Overig nieuws

Nieuws Archief