Starthandeling energiezuinige...

Donderdag, 25 Augustus 2011

Oostgaarde

Na een traject van voorbereiding geven R&B Wonen en Minnaard Projecten op 31 augustus a.s. het startsein aan de bouw van de nieuwe energiezuinige wijk Oostgaarde, gelegen aan de buitenrand van ’s-Gravenpolder. Project Oostgaarde bestaat uit stijlvolle, energiezuinige woningen die duurzaam en onderhoudsarm gebouwd worden.

Oostgaarde biedt diverse typen woningen bestemd voor de koopsector. Kenmerken voor de woningen zijn de energiezuinige toepassingen. De wanden en daken van de woningen zijn extra geïsoleerd en er wordt drielaags glas gebruikt. Op deze manier houdt de woning de warmte vast. Standaard worden zonnepanelen toegepast en is 95% van het toegepaste materiaal recyclebaar. Deze maatregelen moeten leiden tot lage woonlasten. Bovendien zijn de woningen energiezuiniger dan de vereiste waarde vanuit de overheid.

Op woensdag 31 augustus vindt de officiële starthandeling plaats met het slaan van de eerste paal. Deze feestelijke handeling wordt verricht door wethouder Zandee van Gemeente Borsele.

Overig nieuws

Nieuws Archief