Zeeuwse woningcorporaties gaan...

Dinsdag, 25 Februari 2014

Zuid-West Samen koopt samen zonnepanelen in voor Zeeuwse huurwoningen

Zeeuwse woningcorporaties werken samen in ‘Zuid-West Samen’ om kostenvoordeel voor de huurders te behalen. Een recent succes is de gezamenlijke inkoop en installatie van zonnepanelen door zes Zeeuwse woningcorporaties. De komende twee jaar schaffen deze corporaties voor ruim 1.600 huurwoningen in Zeeland zonnepanelen aan. Zo kunnen meer huurders profiteren van het product en brengen de corporaties de woonlasten voor deze huurders omlaag.

In april start de aanbesteding van de zonnepanelen. Eind april worden de eerste panelen, telkens zes stuks per woning, geplaatst. In 2014 schaffen de woningcorporaties in totaal voor ruim 800 woningen zonnepanelen aan, het jaar erop nogmaals voor zo’n zelfde aantal woningen. Na de gezamenlijke aanbesteding bekijkt elke woningcorporatie zelfstandig wanneer en bij welke woningen de zonnepanelen worden ingezet. Door gezamenlijk zonnepanelen in te kopen willen de Zeeuwse corporaties verstandig investeren. Bovendien willen de corporaties met duurzame investeringen hun steentje bijdragen aan het milieu. De zonnepanelen worden aangeschaft door Zeeuwland in Zierikzee, R&B Wonen in Heinkenszand, l’escaut woonservice in Vlissingen, RWS partner in wonen in Goes, Clavis in Terneuzen en Woonburg in Koudekerke.

Duurzaamheid
De Zeeuwse corporaties zijn steeds bewuster bezig met het verduurzamen van hun woningbezit. Via innovatie willen de corporaties de prijs-/ kwaliteitverhouding van de huurwoningen verbeteren. Zo wordt gewerkt aan het verhogen van de energielabels van de huurwoningen, bijvoorbeeld door het plaatsen van de zonnepanelen.

Overig nieuws

Nieuws Archief