Zo is er niets, zo is er een huis

Dinsdag, 23 Februari 2016

Zo is er niets, zo is er een huis

(BRON: PZC)

In een halve dag stond het eerste huis aan de Witte Dam in Kwadendamme op z'n plek. Bijna kant en klaar, zo uit de fabriek.

STAP EEN

Op het bouwterrein aan de Witte Dam zijn de laatste voorbereidingen getroffen voor het neerzetten van acht nieuwe huurhuizen. De woningen zijn in de fabriek in Terneuzen gebouwd in opdracht van R&B Wonen.

STAP TWEE (7.30 uur)

De eerste dieplader met daarop het eerste stuk huis draait het bouwterrein op. Johan Vos uit Krabbendijke is dan al present. Fototoestel bij de hand en een thermoskan koffie om het lange wachten wat aangenamer te maken. "Wij krijgen ook zo'n huis, maar dan in Krabbendijke", vertelt hij. STAP DRIE (8.30 uur)

Met een engelengeduld wordt het eerste element (de rechterhelft van de benedenverdieping) met een grote kraan op de heipalen gezet "Een beetje naar rechts", roept een van de bouwvakkers. Hij meet alles nog maar weer eens op. Het element moet perfect staan, anders passen de andere elementen er straks niet goed op. Directeur Peter Bevers kijkt toe. "Ik vind het best spannend", zegt hij. "Nu wordt duidelijk of alles wat we bedacht hebben ook werkelijk uitkomt." De Vos heeft ondertussen zijn vrouw aan de telefoon. "Ik zie de keuken, maar ik kan er niet in om te kijken", zegt hij.

STAP VIER (10.30 uur)

Na een korte koffiepauze zweeft een tweede element alweer door de lucht. Het is de linkerhelft van de benedenverdieping met daarin de hal, de trap naar boven, slaapkamer en badkamer. Alles is al helemaal geïnstalleerd, van wc tot en met de stopcontacten. Als ook dit deel op z'n plekje staat is goed te zien dat het huis nagenoeg helemaal is afgewerkt. Alleen de leidingen van de vloerverwarming moeten nog gekoppeld worden, net als de aansluiting op het water, riool en stroomnet. Aan de achterkant komt een klompenkotje, maar ook dat staat al klaar op het bouwterrein. Daarin zit de aansluiting voor de wasmachine. "En de cv, maar die zit er nog niet in, in verband met risico op diefstal", zegt Marco Danen van R&B Wonen.

(Lees dit artikel verder op www.pzc.nl)

Overig nieuws

Nieuws Archief