Zorgcentrum Moerzicht

Maandag, 14 Maart 2011

Multifunctioneel centrum, Zorgcentrum Moerzicht en Hof van Reymerswael in Yerseke openen hun deuren!

 

Op vrijdag 8 oktober vindt de officiële opening plaats van het Multifunctioneel centrum, Zorgcentrum Moerzicht en Hof van Reymerswael in Yerseke-West. Wethouder J.J.L. de Kunder zal samen met de bedenker van de naam, de nieuwe naam van het Multifunctioneel centrum om  12.00 uur onthullen.

De officiële openingsdag vrijdag 8 oktober staat in het teken van ‘Samenwerken en samenwonen’. Het ochtendgedeelte is bedoeld voor alle mensen die op enige manier betrokken zijn geweest bij de bouw, de totstandkoming en inrichting van de drie gebouwen.

Rond het middaguur komen alle gasten van de ochtend samen met de bewoners van Zorgcentrum Moerzicht en Hof van Reymerswael, de kinderen van basisschool Het Kompas, OBS Prinses Beatrix en kinderopvang de Bevelanden. Dan zal de naam van het Multifunctioneel centrum worden onthuld. Voor de middag staat een feestelijk programma gepland in het teken van ‘Elkaar ontmoeten’. De bewoners van Hof van Reymerswael, Zorgcentrum Moerzicht en de toekomstige bewoners van de Hogeweg zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Alle gasten mogen tijdens deze dag een steentje bij dragen aan een gezamenlijk mozaïek kunstwerk.

Op zaterdag 9 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur staan de deuren van de nieuwbouwcomplexen open zodat bewoners van Yerseke en andere belangstellenden een kijkje kunnen nemen. Op deze dag zijn er vanaf 10.15 uur verschillende demonstraties van de sportverenigingen te bewonderen. Kan de bezoeker zich culinair laten verwennen in het Grand Café van Zorgcentrum Moerzicht en een kijkje nemen in de ruimte van de dagverzorging. In Hof van Reymerswael is een modelappartement ingericht voor bezichtiging en de deuren van de scholen en het kinderdagverblijf zijn geopend voor een bezoek. Tevens zijn er voor de kinderen allerlei leuke activiteiten.  

Het totale complex in Yerseke-West bestaat uit drie gebouwen. Hof van Reymerswael van R&B Wonen met koop- en huurappartementen. Woonzorgcentrum Moerzicht van Zorggroep Ter Weel met drie kleinschalige woonvoorzieningen voor dementerende ouderen, zorgappartementen, dagverzorging, een Grand Café, winkel en een kapsalon. En het Multifunctioneel centrum gelegen aan het Moerplein, schuin tegenover de voetbalvelden en naast de korfbalvereniging. Hierin zijn twee basisscholen, een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en diverse verenigingen gehuisvest.

 

Lever een ingekleurde kleurplaat zaterdag 9 oktober tijdens de open dag bij ons in en je krijgt een lekkere traktatie! Klik op de link om de kleurplaat te openen.

 

Overig nieuws

Nieuws Archief